Kinderen & corona:

wat zijn de gevolgen

voor hen?

Wereldwijd zijn er nog nooit zoveel kinderen niet naar school gegaan. En dus groeit niet alleen de leerachterstand, maar ook het risico op kinderarbeid en misbruik. Nu families over de hele wereld thuiszitten, zijn vooral kwetsbare kinderen èxtra kwetsbaar voor geweld en misbruik, ook via internet. De enorme angsten en stress die een wereldwijde pandemie met zich meebrengt beschadigen de mentale weerbaarheid van kinderen. Juist in deze tijd zet UNICEF zich extra in voor kinderen.

Coronahulp van Italië tot El Salvador

UNICEF heeft mede dankzij uw steun tonnen hulpgoederen aan meer dan 40 landen kunnen leveren, zoals beschermende pakken en mondmaskers voor zorgverleners. Daarnaast zorgen we ervoor dat kinderen onderwijs kunnen blijven volgen. De jongen op de foto krijgt in Ivoorkust les via de radio, maar kinderen volgen ook onderwijs via een door onder meer UNICEF en Microsoft ontwikkeld online lesplatform.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

‘Tot zover uit Sikasso, Mali’

Kadia Dembele (6) oogt als een piepjonge verslaggever, maar straks zet ze toch echt haar tanden in haar maïskolfmicrofoon. Steeds meer kinderen zoals Kadia blijven dankzij goede voeding gezond, ook tijdens de coronacrisis. Mede dankzij u is bijvoorbeeld het aantal chronisch ondervoede kinderen in Mali tussen 2015 en 2018 met ruim 6,5 procent gedaald.

Was dit interessant? Deel het!