Syrië en de regio:

nood is hoger dan ooit

De oorlog in Syrië duurt inmiddels tien jaar en bij de bevolking – of ze zich nu binnen of buiten de grenzen bevinden – is de rek er al heel lang uit. Miljoenen Syrische kinderen verkeren meer dan ooit in nood.

Sinds het begin van de oorlog zijn 6 miljoen kinderen met de Syrische nationaliteit geboren. Zij kennen niets anders dan oorlog of een bestaan als vluchteling. De coronapandemie heeft voor hen enorme gevolgen. De armoede waarin ze verkeren is nog groter geworden, scholen zijn dicht en ook andere voorzieningen (zoals gezondheidszorg) staan op een lager pitje. Meer dan 7 miljoen kinderen in Syrië en de buurlanden hebben meer dan ooit hulp nodig. Gelukkig kunnen we op uw steun rekenen. Dit heeft u onder meer in 2020 mogelijk gemaakt:

  • In Syrië kregen meer dan 11.000 ernstig ondervoede kinderen een levensreddende behandeling.
  • In Turkije konden met uw steun bijna 685.000 kinderen naar school.
  • In Jordanië zijn ruim 131.000 mensen voorzien van hygiënepakketten om een coronabesmetting te voorkomen.
  • In Libanon kregen meer dan 30.000 kinderen psychosociale hulp.
  • In Irak kregen ruim 41.000 Syrische vluchtelingen dekens en hygiënepakketten.

Samen op de vlucht

Vader en dochter - gevlucht uit Syrië - bij de Turks-Griekse grens (maart 2020). Kinderen en hun families krijgen daar van UNICEF en partners onderdak, water, dekens en andere hulp.

Vijf dagen prikken

Een drie maanden oude baby wordt ingeënt tijdens een vaccinatiecampagne in de Syrische provincie Aleppo (juni 2020). Ondanks de coronapandemie hebben UNICEF en andere organisaties besloten de vijf dagen durende campagne te laten doorgaan om uitbraken van bijvoorbeeld mazelen te voorkomen.

Heel lang in de bus

Deze Syrische peuter arriveert in november 2019 na een drie dagen durende busreis in een opvangkamp in Noord-Irak. UNICEF geeft kinderen en hun families in het kamp onder meer schoon water, hygiënekits, winterkleding en onderwijs

Lees meer over de hulp van UNICEF in Syrië en de regio

Is dit interessant? Deel het!