Jemen: hulp gaat hoe dan ook door

De crisis in Jemen geldt als de ergste noodsituatie in de wereld. De coronapandemie komt daar nog eens bovenop. Dankzij donateurs zoals u kan UNICEF alles op alles zetten om kinderen te helpen.

In Jemen zijn door een slepend en zeer gewelddadig conflict meer dan 12 miljoen kinderen in nood. Minstens 98.000 kinderen zijn zo ernstig ondervoed dat hun leven in gevaar is. Miljoenen kinderen gaan niet naar school en medische zorg is amper voorhanden. Het land lijdt niet alleen onder oorlog, maar is ook nog maar net bekomen van een cholera-epidemie. De coronacrisis maakt de situatie nog erger. Maar UNICEF geeft nooit op. Dankzij u hebben talloze kinderen in Jemen toch hulp gekregen. Een aantal voorbeelden (resultaten januari t/m oktober 2020):

  • Ruim 160.000 ernstig ondervoede kinderen kregen een levensreddende behandeling.
  • Bijna 520.000 kinderen zijn ingeënt tegen mazelen en meer dan 1 miljoen kinderen zijn gevaccineerd tegen polio.
  • Ruim 2 miljoen kinderen kregen medische zorg.
  • Bijna 4,5 miljoen mensen hebben toegang gekregen tot schoon water.
  • Ongeveer 400.000 kinderen zijn voorzien van lesmaterialen.

'Kom maar op'

In Jemen gaan inentingen tegen kinderziektes ook in coronatijd door. Ahmed is duidelijk niet bang voor naalden.

Aansterken met pindapasta

Een ernstig ondervoede baby krijgt in juni 2020 Plumpy’Nut, een pindapasta bomvol voedingsstoffen. “Ons gezin is uitgeput,” zegt haar vader.

Demonstratie handen wassen

April 2020: drie vriendinnen in een opvangkamp in Jemen laten aan de fotograaf zien hoe je je handen moet wassen. Ze hebben geleerd dat schone handen een besmetting met het coronavirus helpen voorkomen.

Lees meer over de hulp van UNICEF in Jemen

Is dit interessant? Deel het!