Coronacrisis:

de onzichtbare slachtoffers van het virus

Hoewel kinderen minder ernstig ziek worden door corona, lijden ze wel enorm onder de gevolgen van de pandemie. Kinderen in nood zijn nu extra kwetsbaar, waardoor uw hulp harder nodig is dan ooit.

Al sinds het begin van de coronacrisis volgt UNICEF een tweesporenbeleid. We werken hard aan het terugdringen van de pandemie en zorgen ervoor dat de hulpverlening aan kinderen in nood zo goed mogelijk doorgaat. Samen met u hebben we sinds de uitbraak van het coronavirus bijvoorbeeld de volgende resultaten bereikt:

  • Meer dan 2 miljoen zorgverleners zijn voorzien van beschermende kleding, zoals handschoenen, mondkapjes en pakken.
  • 92 miljoen mensen kregen zeep en toegang tot schoon water.
  • Ruim 4 miljoen ernstig ondervoede kinderen kregen een levensreddende behandeling.
  • Bijna 275 miljoen kinderen konden onderwijs op afstand volgen via internet, radio, tv, social media en lespakketten.
  • 3 miljard mensen kregen voorlichting over het voorkomen van een coronabesmetting.

Toch beschermd

In oktober 2020 krijgt Anaelah (3) het poliovaccin tijdens een vaccinatiecampagne in de Democratische Republiek Congo. UNICEF en partners bereiken met deze campagne miljoenen kinderen.

Thuis naar school

India, november 2020. De school van de broertjes Akash en Arvind is dicht en daarom volgen ze thuisonderwijs. Hun vader is blij dat ze hoe dan ook de kans krijgen om te leren. Zelf is hij nooit naar school geweest.

Goed ingepakt

Kleine Marcelo krijgt in juli 2020 in een gezondheidscentrum in Venezuela een inenting tegen mazelen. De verpleegkundige kan ondanks het coronavirus toch haar werk doen dankzij door UNICEF geleverde beschermende kleding.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

2 miljard coronavaccins

UNICEF gaat voor 92 lage- en middeninkomenslanden 2 miljard coronavaccins inkopen en verspreiden. Wij hebben deze opdracht gekregen omdat we beschikken over een uitgebreid logistiek netwerk en veel ervaring hebben met de inkoop van vaccins.

Lees meer over de verspreiding van de coronavaccins en andere hulp

Was dit interessant? Deel het!