Projecten wereldwijd

 • Plastic afval: bouwstenen voor de toekomst

  Ivoorkust

  Ivoorkust heeft een enorm afvalprobleem. Er wordt maar liefst 288.000 kilo plastic per dag geproduceerd in de stad Abidjan. Veel van het afval komt terecht op stortplaatsen en vervuilt het grondwater in armere gemeenschappen. Tegelijkertijd gaan in het West-Afrikaanse land 1,6 miljoen kinderen en jongeren niet naar school.

 • Banen voor de Toekomst

  Montenegro

  Montenegro heeft bijna de hoogste jeugdwerkloosheid van Europa: 46,5 procent van de jongeren in Montenegro was in 2020 werkloos. Dit komt doordat het onderwijs in Montenegro niet goed aansluit op de arbeidsmarkt.

 • Toekomstperspectief voor kinderen en jongeren op de vlucht

  Oeganda

  Oeganda is in Afrika het land dat de meeste vluchtelingen opvangt: 1,3 miljoen (op een bevolking van 34 miljoen). De meeste vluchtelingen komen uit Zuid-Soedan en Congo, en meer dan de helft is kind.

 • Tussen hoop en vrees

  Afghanistan

  Afghanistan staat bovenaan de lijst van gevaarlijkste landen. Toch moesten vorig jaar bijna een half miljoen Afghanen gedwongen terugkeren, waarvan zo’n 1.700 alleenreizende kinderen. Deze kinderen zijn enorm kwetsbaar.

 • Ieder kind leert

  Vietnam

  In Vietnam heeft slechts 17 procent van de kinderen in afgelegen gebieden toegang tot internet. UNICEF zet zich in om deze digitale kloof te dichten, zodat digitaal onderwijs ook voor deze kinderen bereikbaar is.

 • Een veilig huis, ver van thuis

  Oeganda

  In het noorden van Oeganda leven veel kinderen die gevlucht zijn uit Zuid-Soedan en de Democratische Republiek Congo, op zoek naar een veilig thuis. UNICEF biedt deze kinderen kinderbescherming en psychosociale ondersteuning.

 • Tegengaan van kinderarbeid

  Turkije

  Veel Turkse kinderen en Syrische vluchtelingen die in Turkije wonen, leven in armoede. In plaats van hun kind naar school te sturen, zien veel gezinnen geen andere mogelijkheid dan hun kind te laten werken.

 • Klimaatslimme dorpen

  Madagaskar

  Voor de Afrikaanse oostkust ligt een van de grootste eilanden ter wereld: Madagaskar. Een schitterend eiland met een unieke biodiversiteit. Dit prachtige maar kwetsbare land wordt steeds harder getroffen door de gevolgen van klimaatverandering. Gevolgen waarvan kinderen de zwaarste last moeten dragen.

 • Weerbare scholen als motor van een groene toekomst in Bolivia

  Bolivia

  Met dit project wil UNICEF de impact van klimaatverandering op kinderen verkleinen door scholen in Bolivia om te vormen tot ‘Groene Scholen’.

 • AZEM: ondernemers voor de toekomst

  Jordanië

  Voor de vele jongeren in Jordanië is een baan vinden moeilijk. Ondernemerschap biedt voor deze jongeren een uitkomst. UNICEF ondersteunt hen om met de juiste vaardigheden en middelen een bedrijf te kunnen opstarten.

 • Elk kind leert met digitaal onderwijs

  Soedan

  In Soedan gaan zeven miljoen kinderen niet naar school. UNICEF brengt daar verandering in met behulp van digitaal onderwijs in afgelegen en achtergestelde gebieden.