Les van een tablet

Dankzij uw steun konden bijna 6.000 kinderen in afgelegen gebieden in Soedan voor het eerst of sinds lange tijd naar school. Ze leerden lezen, schrijven en rekenen met behulp van tablets.

Drie miljoen kinderen in Soedan volgen geen onderwijs. Dat komt onder andere door conflicten en overstromingen, maar ook omdat er in afgelegen gebieden vaak niet genoeg scholen zijn of omdat het onderwijsniveau laag is.

UNICEF en War Child brengen daar verandering in met Can’t Wait to learn. Dankzij dit innovatieve programma leren kinderen lezen, schrijven en rekenen met behulp van tablets die werken op zonne-energie. Maar we doen meer dan het bieden van onderwijs via tablets. Samen met gemeenschappen bouwen we nieuwe klaslokalen, waar kinderen veilig kunnen spelen en leren. Bij gebrek aan gekwalificeerde docenten traint UNICEF volwassenen in het gebruik van de tablets en de begeleiding van kinderen in de gemeenschap.

Dit is er dankzij u sinds 2019 bereikt

  • 5.843 kinderen konden op 2.370 tablets leren lezen, schrijven en rekenen in e-learning centra.
  • Er zijn 79 klaslokalen opgezet en 77 installaties voor zonne-energie geïnstalleerd.
  • 80 lokale begeleiders kregen een training in het gebruik van de tablets en het managen van de klaslokalen.
  • Het ministerie van Onderwijs kreeg 4 kantoren met IT-apparatuur voor de nieuwe e-learning teams.

Najat was er snel bij

Najat (links) woont met haar familie in Dabat in het oosten van Soedan. Toen ze zeven jaar was ging ze naar school in een dorp verderop, maar door ziekte en de lange reisafstand moest ze daar al snel mee stoppen. Toch bleef ze hoop houden. Ze was dan ook erg blij toen ze hoorde dat er een nieuw programma in haar dorp werd opgezet. Najat registreerde zich als één van de eersten voor Can’t wait to learn en is erg blij dat ze nu weer naar school kan. Ze vindt de spelletjes heel leuk en haalt zeer goede resultaten.

Lees meer over Can’t wait to learn

Was dit interessant? Deel het!