UNICEF jongerenpanel

Wij zijn het UNICEF jongerenpanel. Wij laten ons horen over dingen die wij belangrijk vinden. En zorgen er samen met UNICEF voor dat er naar de mening van jongeren wordt geluisterd.  

Dit zijn wij!

Wij zijn Daan, Daksh, Eliona, Frédérique, Hashim, Ilias, Janou, Lou-Anne, Madina, Raouan, Shama, Nayobé, Pleun, Roos en Yoel. 

Wij staan voor onze rechten!

Het UNICEF jongerenpanel bestaat uit vijftien jongeren tussen de 13 en 18 jaar. Wij praten mee, denken mee én beslissen mee met en over het werk van UNICEF! Zo laten we onze stem en die van andere jongeren horen. 

UNICEF gelooft dat iedere jongere de toekomst kan bepalen. Jij dus ook. En dat iedere jongere de kans verdient om het beste van zijn leven te maken. Daar hebben alle kinderen en jongeren recht op! UNICEF is er om die rechten te beschermen. Het jongerenpanel is er zodat jongeren samen de wereld beter kunnen maken. Wil je meer weten over wat we doen, check onze aanmeldpagina of Instagram.

“Ik wil graag betrokken zijn bij belangrijke onderwerpen, het gaat namelijk ook over mijn toekomst.”

Yoel

Wat doen we eigenlijk?

We doen best een hoop. Waar zullen we beginnen? We worden verwelkomd door Suzanne Laszlo, de directeur van UNICEF en vergaderen met UNICEF-collega's. Eens per maand komen we samen op het kantoor van UNICEF in Den Haag. We organiseren zelf projecten voor jongeren in Nederland. En we zijn aanwezig op de evenementen van UNICEF, waar we toffe dingen mogen doen. En misschien wel het belangrijkst: wij zorgen ervoor dat er naar de stem van jongeren wordt geluisterd

“Ik zit in het jongerenpanel omdat ik vind dat er beter geluisterd moet worden naar jongeren en hun problemen”

Eliona

Shout out!

Wil jij je laten horen? Reageer op onze stories, stuur ons een DM of tag ons op Instagram. Vragen? Whatsapp naar 06 331 01 349 (alleen voor jongeren).