91.000 pakjes voor kinderen op de vlucht

Elke winter voeren we actie voor kinderen op de vlucht, met name voor die in Syrië en de regio. Na tien jaar oorlog is de rek er bij Syrische kinderen helemaal uit. Gelukkig konden we ook in het coronajaar 2020 veel voor hen doen. Bedankt voor uw steun!

In de winter van 2019/2020 riepen we Nederland op om gevluchte en andere kwetsbare kinderen in onder meer Syrië, Libanon en Jordanië een pakje met hulp te geven. Iedereen die bijvoorbeeld winterkleding, schoon water of medische zorg doneerde, kon de reis van de hulpgoederen digitaal volgen. Het resultaat mocht er zijn: meer dan 91.000 pakjes gingen op reis (de opbrengst van de winteractie 2020/2021 ziet u in het volgende jaarverslag).

Met uw donaties zorgde u ervoor dat kinderen in Syrië en de buurlanden dringend noodzakelijke winterhulp kregen. Hieronder ziet u daarvan mooie voorbeelden.

SYRIE

Schoon water voor meer dan 3 miljoen mensen

In de Syrische stad Hassakeh en in opvangkampen (waaronder Al-Hol) brachten UNICEF-vrachtwagens schoon water naar de bevolking.

Gezondheidszorg voor 1,8 miljoen kinderen en vrouwen

Syrische kinderen konden terecht in klinieken en of kregen hulp van mobiele medische teams.

Behandeling tegen ondervoeding voor 1,5 miljoen kinderen en vrouwen

De ouders van dit Syrische meisje hadden geen geld om goede voeding voor haar te kopen. Met Plumpy’Nut (een zeer voedzame en calorierijke pindapasta) kon ze weer aansterken.

Schoolboeken en andere onderwijsmaterialen voor 2,3 miljoen kinderen

Onderwijs in een opvangkamp in de Syrische provincie Idlib. Het meisje links op de foto verloor beide ouders en wordt nu samen met haar broers en zussen opgevoed door haar stiefmoeder. Ze zijn afhankelijk van voedselhulp, maar de kinderen kunnen sinds vorig jaar weer naar een door UNICEF ondersteunde school.

JORDANIE

Dozen vol warme kleren

In Jordanië wonen veel vluchtelingen, de meesten afkomstig uit Syrië. Vrouwen en jongeren maakten vorig jaar winterkleding die in 45.000 kledingkits bij de meest kwetsbare kinderen terecht zijn gekomen. Gezinnen kregen ook kleine geldbedragen om de winter door te komen.

LIBANON

Lokaal inkopen heeft grote voordelen

Ons pakhuis in Kopenhagen ligt vol hulpgoederen die de hele wereld overgaan. Maar soms is het beter om lokaal in te kopen. Dat is duurzamer en stimuleert de lokale werkgelegenheid en economie. Het filmpje hieronder draait om de lokale inkoop van winterkleding in Libanon.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Lees meer over kinderen op de vlucht

Is dit interessant? Deel het!