Klimmen, bellen, zwemmen,

rennen en zingen

Vrijwilligers en donateurs hebben zich ook in 2020 ingezet voor kinderen, terwijl ze het natuurlijk net als ieder ander druk hadden met (thuis)werken, school en andere zaken.

Ondanks alle coronaperikelen hebben ze prachtige, originele, bijzondere en grappige acties op touw gezet, waarvan we graag een aantal voorbeelden met u delen.

Naar de top

Een originele sponsoractie in coronatijd? Laat dat maar aan de broers Evan (10) en Milo (5) uit Houten over! In april beklommen ze thuis de Mount Everest voor UNICEF. In zeven dagen tijd gingen ze 738 keer de trap op naar zolder en dat leverde hen meer dan duizend euro op. Onderweg kregen ze hulp van Wilco Dekker, die de echte Mount Everest heeft bedwongen.

Hoe gaat het?

Onze vrijwilligers belden in mei trouwe, wat oudere donateurs met de vraag hoe het met hen ging. Vrijwilliger Marie-Claire: “Als ze opnemen, zeggen we dat we bellen vanuit interesse en om hen te bedanken. Dat we niet vragen om geld wordt gewaardeerd."

Zwemmen voor stenen

Het zwembad is de beste plek om een hete zomerdag in door te brengen. Dat viel in augustus perfect te combineren met de Uni6Daagse onder aanvoering van Ranomi Kromowidjojo. De opdracht: laat je sponsoren, zwem zestig baantjes binnen zes dagen en daag zes anderen uit om ook mee te doen. De opbrengst (bijna 1.400 euro) was bestemd voor Ivoorkust, waar UNICEF plastic afval recyclet tot bouwstenen voor klaslokalen.

Superhelden in Haarlem

Op 12 september renden driehonderd kleine superhelden door Haarlem. Met dank aan onze vrijwilligers, de gemeente Haarlem en Superherokids, die deze kinderen een superleuke dag bezorgden.

UNIKIDS voor kinderrechten

Vijf meiden uit Baarn willen het liefst liedjes zingen waarmee zij de rechten van kinderen onder de aandacht brengen. Bekijk hun (zeer professionele) clip Schrijven op de muur uit november.

Was dit interessant? Deel het!