Onder de animatie gaat de pagina verder

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Rana (8) uit Syrië.

Syrië: Rana krijgt toch nieuwe schoenen

Rana (8) trekt in een winkel in Aleppo stevige schoenen aan. Ze heeft ook een mooie nieuwe winterjas uitgezocht. Rana’s tweelingzusje Ali en haar andere broers en zussen zijn verderop in de winkel kleding aan het passen. Hun vader Hameed is opgelucht. Zijn gezin is straks goed beschermd tegen de kou dankzij een e-voucher waarop UNICEF een bedrag heeft gestort.

Het bedrag op de voucher is genoeg om alle kinderen warm aan te kleden; ze krijgen een jas, sjaal, muts, trui, broek, laarzen, handschoenen, sokken en thermo-ondergoed. “Vorige maand waren de gymschoenen van mijn zoon Ahmed versleten en moest hij op blote voeten lopen,” vertelt Hameed, die maar af en toe wat geld verdient als dagloner. “Toen ik voor hem schoenen meebracht uit een tweedehandswinkel, werden de andere kinderen boos. Zij hadden óók nieuwe schoenen nodig. Ik voelde me volkomen hulpeloos, want zelfs tweedehands kleding is voor ons niet te betalen.”


Met e-vouchers kunnen gezinnen als die van Hameed zelf kleding uitzoeken. Dat geeft hen een gevoel van onafhankelijkheid en – bijkomend voordeel - stimuleert de lokale economie. Het uitdelen van vouchers is onderdeel van de winterhulp die UNICEF in Syrië en de omringende landen dankzij u aan kinderen en hun families kan geven. Het gaat om basisvoorzieningen, zoals warme kleding en dekens, schoon water, verwarming en medische zorg.

“Vorige maand waren de gymschoenen van mijn zoon Ahmed versleten en moest hij op blote voeten lopen”

In Syrië kregen 660.000 kinderen warme kleren en dekens

Mede dankzij uw steun kon UNICEF in 2018 bijvoorbeeld:

  • 660.000 kinderen in Syrië helpen met winterkleding en dekens.
  • 10.000 kwetsbare gezinnen in Syrië financieel ondersteunen.
  • In vluchtelingenkamp Al Zaatari in Jordanië een water- en rioleringssysteem aanleggen.
  • 12.994 Syrische onderwijzers in Turkije een maandelijkse bijdrage geven.
  • 1,6 miljoen kinderen en volwassenen in Syrië voorlichten over het gevaar van onontplofte mijnen.


Meer lezen over de resultaten die UNICEF vorig jaar samen met u heeft bereikt? Bekijk ons jaarverslag

Rana (uiterst rechts), haar broers en zussen in hun gloednieuwe winterkleren.

Is het interessant? Deel het!