Onder de animatie gaat de pagina verder

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Sint-Maarten:
Gabrielle wordt nooit boos

“Ik vind voetbal heel leuk, in de vakantie voetbalde ik al elke dag met de kinderen uit de buurt, nu ga ik twee keer in de week naar de training en worden mijn technieken steeds beter. Ik speel op donderdagmiddag en op zaterdagochtend. Tenminste, als ik me niet verslaap,” lacht Gabrielle (12) uit Belvedere, Sint-Maarten.

“We beginnen de training altijd met rondjes rennen om het veld. Na de warming-up oefenen we in groepjes bijvoorbeeld aanvallen en verdedigen, en de coaches leren ons allemaal trucjes met de bal. Zij leren ons ook andere dingen, zoals discipline en op een vriendelijke manier met elkaar praten als je het oneens bent, maar ik word eigenlijk nooit boos. Wie onbeschoft is, krijgt een time-out en moet langs de kant zitten. Soms zijn er discussies en dan komt de coach erbij. Die zegt dan: ‘Stop ermee, jullie zijn teamgenoten, handen schudden en klaar’”.


Orkaan Irma deelde in 2017 een enorme klap uit op Sint-Maarten. Ook in 2018 gingen we door met het helpen van de kinderen op dit eiland. Gabrielle doet mee aan WorldCoaches, een wekelijkse voetbaltraining van de KNVB en UNICEF, die jongeren spelenderwijs levensvaardigheden meegeeft. De spelers werken aan hun zelfvertrouwen, leren beter omgaan met hun emoties en oefenen in respectvol communiceren.

Gabrielle (12) uit Sint-Maarten.

‘‘Wie onbeschoft is, krijgt een time-out en moet langs de kant zitten’’

In 2018 hebben 700 jongeren op Sint-Maarten meegedaan aan WorldCoaches

Mede dankzij uw steun kon UNICEF in 2018 bijvoorbeeld:

  • 700 jongeren laten meedoen aan WorldCoaches.
  • de autoriteiten van Sint-Maarten helpen om kinderbescherming in te bedden in het nationale rampenplan. In de chaos tijdens en na een ramp zijn kinderen heel kwetsbaar; ze kunnen hun ouders kwijtraken of slachtoffer worden van misbruik of geweld. De overheid heeft nu meer kennis in huis over de risico’s die kinderen lopen en er zijn maatregelen genomen om die te beperken.
  • samen met de overheid richtlijnen opstellen voor schoolrampenplannen, zodat scholen beter voorbereid zijn op een volgende ramp.


Meer lezen over de resultaten die UNICEF vorig jaar samen met u heeft bereikt? Bekijk ons jaarverslag.

Is het interessant? Deel het!