Onder de animatie gaat de pagina verder

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Yahya (9 maanden) uit Jemen.

Jemen: Yahya heeft weer een volle maag

Yahya woont met zijn familie aan de rand van Sanaa, de hoofdstad van Jemen. Door de oorlog konden zijn ouders hem niet genoeg te eten geven. Het pas negen maanden oude jongetje leed honger en verzwakte met de dag.

Yahya ging samen met zijn vader naar een door UNICEF ondersteunde kliniek. Daar werd snel duidelijk hoe slecht het met hem ging. Het meetlint dat de arts gebruikte om z’n bovenarmpje op te meten, eindigde diep in het rood. Yahya was zo ernstig ondervoed dat zijn leven in gevaar was. Gelukkig kunnen Plumpy’Nut (een zeer voedzame pindapasta) en therapeutische melk wonderen verrichten en ook Yahya kwam er dankzij deze twee ‘superfoods’ weer bovenop.


In Jemen spelen zich rampen in superlatieven af; in dit land heerste in 2018 de grootste cholera-epidemie ooit gemeten én de ergste voedselcrisis. Helaas is de ellende in dit land nog niet voorbij. Gezinnen hebben vaak geen geld om eten te kopen, waardoor 2 miljoen kinderen ernstig ondervoed zijn. 360.000 kinderen zijn er zelfs zo slecht aan toe, dat ze zullen overlijden als ze geen hulp krijgen. Daarom werkt UNICEF in Jemen de klok rond om kinderen en hun families te helpen.

“Het meetlint dat de arts gebruikte om Yahya’s armpje op te meten, eindigde diep in het rood”

345.000 kinderen in Jemen kregen therapeutische voeding

Mede dankzij uw steun kon UNICEF in 2018 bijvoorbeeld:

  • 345.000 ernstig ondervoede kinderen therapeutische voeding geven.
  • 1,4 miljoen kleine kinderen helpen met medische zorg.
  • hygiënepakketten uitdelen aan 807.000 mensen.
  • 781.000 kinderen en ouders helpen met psychosociale zorg.
  • zorgen voor brandstof voor waterpompen en miljoenen mensen toegang geven tot schoon drinkwater.


Meer lezen over de resultaten die UNICEF vorig jaar samen met u heeft bereikt? Bekijk ons jaarverslag.

Is het interessant? Deel het!