Samen impact voor kinderen

UNICEF gelooft sterk in de kracht van samenwerkingen. Wilt u met uw bedrijf ook een positieve impact maken voor kinderen wereldwijd? Dan is UNICEF uw partner.

Wij werken samen met multinationals, grote en kleine Nederlandse bedrijven en organisaties én private schenkers. Dit doen wij op verschillende manieren. Van een jaarlijkse donatie tot het verminderen van negatieve impact op kinderen in uw bedrijfsvoering. Van gezamenlijke innovatietrajecten en personeelsacties tot structurele giften voor een van onze projecten. Alles draagt bij, alles is even welkom. Want samen staan we sterker in ons werk voor een betere wereld voor kinderen.

Welke manier van samenwerken past bij u?

In maart 2019 organiseerden wij de UNICEF Business Impact Day. Waarom UNICEF en organisaties samenwerken? Bekijk de video.

>1 miljoen

kinderen dankzij ING bereikt met de UNICEF onderwijsprogramma's die zij steunt

± 1 miljoen

kinderen dankzij DSM bereikt om ondervoeding tegen te gaan

5000 meisjes

kregen dankzij TUI Care Foundation in-school coaching

UNICEF werkt onder meer samen met:

De Philips Foundation

UNICEF en de Philips Foundation werken samen om betere toegang tot goede gezondheidszorg voor moeders en kinderen te verzorgen. Zo werken we aan het ontwikkelen van innovatieve, betaalbare en lokale (technische)oplossingen voor de gezondheidszorg in Kenia.

Met kennis van Philips en financiering van de Foundation is een app ontwikkeld die in kaart brengt welke medische apparatuur in plattelandsklinieken in Kenia aanwezig is en wat de status daarvan is. De app is in 2018 getest in 163 klinieken in de regio Kakamega. De app bleek goed te werken en de data en inzichten helpen de zorgverlening in de regio te verbeteren.

Lees verder om te zien met welke internationale bedrijven we nog meer samenwerken voor kinderrechten wereldwijd.

Thomas Ellerbeck (TUI Care Foundation) en Suzanne Laszlo (UNICEF Nederland) naast een school-in-a-box vol lesmaterialen.

Thomas Ellerbeck (TUI Care Foundation) en Suzanne Laszlo (UNICEF Nederland) naast een school-in-a-box vol lesmaterialen.

  TUI Care Foundation

  UNICEF en TUI Care Foundation richten zich samen op noodhulp en onderwijs om ervoor te zorgen dat kinderen hun volledige potentieel bereiken.

  Bijna een kwart van de kinderen in de wereld woont in conflictgebieden of door rampen getroffen landen. Voor deze kinderen in noodsituaties is onderwijs essentieel. Scholen bieden kinderen een stabiele en beschermende omgeving. Daarnaast is onderwijs op de lange termijn dé sleutel tot economische groei, vermindering van armoede en ongelijkheid. Het draagt bij aan vrede en stabiliteit in een land.

  Lees verder om te zien met welke nationale bedrijven wij nog meer samenwerken.

  Nicolet Bosschieter, PANCAKES Amsterdam: “Wij zijn een Amsterdams bedrijf en staan voor het gezegde ‘wie goed doet, goed ontmoet’! Daarom zijn we UNICEF Business Buddie geworden."

  Nicolet Bosschieter, PANCAKES Amsterdam: “Wij zijn een Amsterdams bedrijf en staan voor het gezegde ‘wie goed doet, goed ontmoet’! Daarom zijn we UNICEF Business Buddie geworden."

   Ondernemers

   Ook MKB'ers en ondernemers kunnen bijdragen aan een beter leven voor kinderen:

   Zo kun je UNICEF Business Buddie worden. Met een jaarlijkse bijdrage verbeter je de levens van kinderen op een concrete en resultaatgerichte manier. Zo draag je bij aan een educatief programma Can’t Wait to Learn of Plastic Bricks en krijg je door onze workshop(s) helder waar je als organisatie meer kunt doen om een positieve impact op kinderen te hebben.

   Contact

   Wilt u graag contact over hoe u als bedrijf bijdraagt aan kinderrechten wereldwijd?

   Janneke

   Janneke Monkhorst

   Hoofd Partnerships

   JMonkhorst@unicef.nl

   +31 (0)6 1439 9979