Gastlessen in het basisonderwijs

Jeugdvoorlichters voor het basisonderwijs (vrijwillig)

In Nederland is het hard nodig dat kinderen meer leren over kinderrechten. Zodat zij kunnen opkomen voor hun rechten, en die van andere kinderen in Nederland en daarbuiten. Vind jij dit ook belangrijk en wil je ons hiermee helpen? Dit is je kans om samen met ons duurzaam verschil te maken voor kinderen wereldwijd, want wij zoeken: 'gastdocenten'.

In Stadkanaal en omgeving - Westerwolde - en andere regio's zijn wij in het bijzonder op zoek naar vrijwilligers. In Amsterdam - Rotterdam - Den Haag is er een tijdelijke vacaturestop.Heb je een interesse in een andere regio of functie? Informeer dan naar de mogelijkheden via jeugdvoorlichters@unicef.nl

In Stadkanaal en omgeving - Westerwolde - en andere regio's zijn wij in het bijzonder op zoek naar vrijwilligers. 

In Amsterdam - Rotterdam - Den Haag is er een tijdelijke vacaturestop.

Heb je een interesse in een andere regio of functie? Informeer dan naar de mogelijkheden via jeugdvoorlichters@unicef.nl

In Stadkanaal en omgeving - Westerwolde - en andere regio's zijn wij in het bijzonder op zoek naar vrijwilligers. 

In Amsterdam - Rotterdam - Den Haag is er een tijdelijke vacaturestop.

Heb je een interesse in een andere regio of functie? Informeer dan naar de mogelijkheden via jeugdvoorlichters@unicef.nl

Dit ga je doen

Het team jeugdvoorlichting geeft met behulp van modern lesmateriaal UNICEF-gastlessen in de bovenbouw van de basisschool. Tot je taken behoren in overleg met een regionale coördinator het benaderen van scholen, plannen, organiseren en uitvoeren van gastlessen op basisscholen. In de basis gaat de gastles over kinderrechten, die we dichtbij de dagelijkse belevingswereld van de leerlingen brengen. Daarmee leren we hen dat Kinderrechten belangrijk zijn voor ALLE kinderen. Ver weg en dichtbij.

Dit vragen we

Je bent representatief, hebt affiniteit met de doelgroep jeugd, je vindt kinderrechten een belangrijk onderwerp om bij kinderen onder de aandacht te brengen, beschikt bij voorkeur over didactische vaardigheden, kunt groepsprocessen (bij)sturen en bent enthousiast, initiatiefrijk en creatief. Je hebt regelmatig op doordeweekse dagen een paar uur tijd om gastlessen te geven. 

Dit bieden we

  • Een waardevolle vrijwilligersfunctie, waarbij je kinderen iets belangrijks kunt meegeven.
  • Een mogelijkheid om meer te leren over kinderrechten.
  • Je maakt deel uit van het landelijke vrijwilligersnetwerk van UNICEF.
  • Toegang tot Mijn UNICEF, het online platform voor en door vrijwilligers.
  • Uitnodigingen voor bijeenkomsten en trainingen, zowel in de eigen regio als landelijk.
  • Opleiding en begeleiding; de opleiding tot jeugdvoorlichter bestaat uit twee delen. Een online E-learning die je op een zelfgekozen moment kan volgen en een (online) bijeenkomst die wat dieper ingaat op UNICEF en het geven van gastlessen. Beide delen zijn verplicht. Begeleiding wordt afgestemd op jouw kennis, ervaring en behoefte.
  • Gastlesdraaiboek en gastlesmaterialen met betrekking tot UNICEF en Kinderrechten.

Meer weten

Klik voor meer informatie op de linkjes YouTube , UNICEF in de klas en onze educatieve materialen.

Ook kun je contact opnemen met Wil van Dijk of Nathalie Doolhoff, bereikbaar via e-mail: secretariaatvo@unicef.nl of telefoonnummer 088 444 96 54 (op maandag, dinsdag en donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur).

Reageren

Wil je aan de slag als jeugdvoorlichter bij UNICEF? Stuur dan je korte motivatie met CV naar jeugdvoorlichters@unicef.nl

UNICEF voert een actief Child Safeguarding beleid. Wij vragen van alle vrijwilligers naleving van onze gedragscode en vrijwilligersreglement. 
Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers en vrijwilligers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie.