Dank u wel!

Dankzij u krijgen kinderen in de hele wereld het beter. Wij laten u een aantal mooie voorbeelden zien. En misschien ten overvloede: de lijst met resultaten is natuurlijk nog veel langer!

Syrische kinderen naar school*

Tabqah, Syrië. Adnan (8) laat trots zijn schooltas zien. Syrische kinderen krijgen van ons schooltassen gevuld met schriften, pennen en andere schoolspullen, zodat ze met de lessen kunnen meedoen. Daarnaast krijgen door de oorlog beschadigde scholen een opknapbeurt en zetten we noodschooltjes neer. In de eerste helft van dit jaar konden 577.337 Syrische kinderen weer terecht in een klaslokaal. 109.558 kinderen kregen alternatief onderwijs.

108.993 kinderen behandeld tegen ondervoeding in Zuid-Soedan*

Juba, Zuid-Soedan. Wola (rechts) en haar tweelingbroertje Aladdin verblijven met hun moeder Julia in een kliniek voor ondervoede kinderen. Het 15 maanden oude meisje had last van spruw en at daardoor niet genoeg. Nu is ze ondervoed en ziek door een luchtweginfectie, malaria en diarree. “We zijn hier zestien dagen en het gaat inmiddels een stuk beter met haar,” vertelt Julia. UNICEF heeft mede dankzij uw steun 108.993 ernstig ondervoede kinderen als Wola in Zuid-Soedan kunnen behandelen met therapeutische voeding.

Drinkwater voor meer dan 4,6 miljoen mensen in Jemen*

Hodeidah, Jemen. Vrouwen en kinderen vullen jerrycans met water. UNICEF heeft in de eerste helft van dit jaar dankzij u meer dan 4,6 miljoen mensen in dit door oorlog verscheurde land van schoon water kunnen voorzien. We hebben bijvoorbeeld watervoorzieningen gerepareerd en waterzuiveringstabletten uitgedeeld.


Psychosociale hulp voor 151.470 Rohingya-kinderen*

Cox’ Bazar, Bangladesh. In een tent in vluchtelingenkamp Leda maken kinderen van het Rohingya-volk muziek (zie de foto bovenaan dit artikel). Ze kunnen er ook spelen, leren, tekenen en praten over wat ze hebben meegemaakt. Dit jaar hebben minstens 151.470 Rohingya-kinderen psychosociale zorg gekregen, zodat ze hun vaak traumatische ervaringen beter kunnen verwerken.*Resultaten januari t/m juli 2018. In het geval van Bangladesh gaat het om januari t/m augustus 2018.

Weerbare kinderen op Sint-Maarten

Sinds de verwoestingen door orkaan Irma in september 2017, werken we op Sint-Maarten aan programma’s voor de verbetering van het onderwijs, kinderbescherming en psychosociale hulp. Inmiddels kunnen honderd onderwijzers hun leerlingen helpen bij bijvoorbeeld traumaverwerking en voetballen elke week 650 kinderen onder leiding van 25 coaches. Spelenderwijs werken ze in dit project van UNICEF en de KNVB aan hun weerbaarheid en zelfvertrouwen.


Kinderen op de BES-eilanden leren over hun rechten

In de bijzondere Nederlandse gemeenten Bonaire, Sint-Eustatius en Saba wonen meer dan vijfduizend kinderen. Hun situatie is meestal slechter dan die van de kinderen in Europees Nederland. Ze hebben bijvoorbeeld vaker te maken met huiselijk geweld en weten niet wat hun rechten zijn. Dankzij u hebben we driehonderd onderwijzers een training in kinderrechten kunnen geven, zodat zij deze kennis aan hun leerlingen kunnen doorgeven.

Was dit interessant? Deel het!