Resultaten

Ieder kind goed gevoed. Dat is een nobel streven, maar het gaat natuurlijk om de resultaten. Wat hebben we dankzij u voor kinderen bereikt? We geven u wat mooie voorbeelden uit 2019.

In de Centraal-Afrikaanse Republiek kregen ruim 27.000 kinderen een levensreddende behandeling tegen ernstige acute ondervoeding.

In Mozambique screenden we meer dan 580.000 kinderen op acute ondervoeding. Ze kregen ook vitamine A, een heel belangrijke voedingsstof die (onder meer) blindheid voorkomt.

Meer dan 1,4 miljoen kinderen in Jemen kregen ‘sprinkles’, zakjes met vitamines en mineralen die van elke maaltijd een superfood maken

In Soedan gaven we aan meer dan 450.000 ouders en verzorgers voorlichting over goede voeding. We legden hen uit welke voeding cruciaal is voor een gezonde ontwikkeling van baby’s en jonge kinderen. Het belang van borstvoeding staat in deze voorlichting centraal, want er zijn nog veel moeders die geen borstvoeding geven. En dat is zonde, want moedermelk is een wondermiddel voor de groei en ontwikkeling van hun baby.

Was dit interessant? Deel het!