Voorwoord

Goede voeding dankzij u!


Wereldwijd is een op de drie kinderen slecht gevoed. Bij slechte voeding denk je al gauw aan te eenzijdig of te weinig eten. Maar ook maaltijden, snoep en snacks met (te) veel vet, suiker en zout vallen onder slechte voeding, omdat die overgewicht bij kinderen in de hand werken.

De gevolgen van slechte voeding zijn voor kinderen levensbepalend

Chronische ondervoeding bezorgt hen blijvende ontwikkelingsachterstanden. Acute ondervoeding brengt hen in direct levensgevaar. En kinderen die te zwaar zijn door ongezonde voeding lopen niet alleen extra gezondheidsrisico’s, maar zijn ook vaker het mikpunt van pesten en uitsluiting.

Uw steun doet ertoe

Samen met u kunnen we ondervoeding voorkomen en kinderen en hun ouders voorlichten over goede voeding. In Nederland lobbyen we bij fabrikanten om voortaan kinderen niet meer te verleiden met reclames voor snoep en snacks. In dit speciale magazine leest u meer over de oplossingen en resultaten die ú mogelijk maakt.


Suzanne Laszlo
Directeur UNICEF Nederland

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Dit magazine is een uitgave van UNICEF Nederland

Realisatie: UNICEF Nederland en Dock35